A kelp a miocén korban, körülbelül 20 millió évvel ezelőtt jelent meg és azóta a sekély óceánokban, úgynevezett víz alatti erdőkben él. Gyorsan fejlődik, ideális körülmények között naponta akár fél méterrel is növekedhet, teljes nagysága 30-80 méter.
Rengeteg nyomelemet, nagy mennyiségű káliumot és jódot tartalmaz. Ez utóbbi a pajzsmirigy-hormonok működésében kulcsfontosságú, annak elengedhetetlen alkotóeleme. A szervezet ideális jódtartalma létfontosságú, a jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.
Fontos összetevője a gyógyszeriparban is ismert nátrium-alginát, melyet gyomorsavtúltengés és reflux elleni gyógyszerek hatóanyagaként is sikerrel alkalmaznak. Az emésztőrendszerből való felszívódás után megváltoztatja a nyál összetételét, így a szájüregben lévő baktériumok nem képesek többé a fogakhoz tapadni. Ezzel megelőzhető a plakkok és a fogkő kialakulása és a már kialakult fogkövet is eltávolíthatja, mert a hínárból felszívódott aktív anyagok lebontják a baktériumokat, így a fogkő fogmosással is könnyen leválik.
Ételadalékként, süteményekhez adva és pudingporokban, üdítőkben, szószokban sűrítőként is alkalmazható. Fagylaltban megakadályozza a jégkristályok képződését.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Telített zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3-5 g
1 adag naponta, folyadékba vagy ételbe keverve
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio kelp (ascophyllum nodosum - fucaceae) por; Allergének: a természetben előforduló szulfitokat tartalmazhat
Összetevők táblázata
Energia | 1268 kJ/303 kcal |
Zsír | 3,62 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,99 g |
Szénhidrát | 62,8 g |
- amelyben cukor | 1,2 g |
Rost | 8,4 g |
Fehérje (protein) | 4,92 g |
Só | 0,01 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!