A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely megfelelő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.
Segíthet az emésztésben és a belső szervek működésében. Az emésztőrendszerben hatékonyan segítheti a kórokozó baktériumok és a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításában, illetve az egészséges immunrendszer fenntartásában.
Magas klorofill-tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe lehet.
A búzafű bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns enzim, szabadgyök fogó, mely jelentősen lelassíthatja a sejtöregedést.
Búzafű nélkül nincs lúgosító kúra, méregtelenítés. A tavaszi fáradtság energizáló zöldje, fogyasztása kedvezően befolyásolhat számos allergiás tünetet (pl. parlagfű allergiát).
Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Telített zsírban szegény; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3-6 g
1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben elkeverve, illetve javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
Búzafű por. Nyomokban zellert, mustármagot, vadrepcét és glutént tartalmazhat.
Összetevők táblázata
Energia | 1262 kJ/301 kcal |
Zsír | 6,4 g |
- amelyben telített zsírsav | 1 g |
Szénhidrát | 12,2 g |
- amelyben cukor | 0 g |
Rost | 39,3 g |
Fehérje (protein) | 29,6 g |
Só | 1,4 g |
Vas | 44,8 mg |
Kalcium | 452 mg |
E-vitamin | 4,99 mg |
C-vitamin (Aszkorbinsav) | 45 mg |
B2-vitamin (Riboflavin) | 0,76 mg |
B9-vitamin (Folsav) | 137 μg |
Klorofill | 621 mg |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!