Az édesburgonya a hajnalpírfélék (Convolvulaceae) családjába tartozó gyökérzöldség. Közép- és Dél-Amerika egyes részein őshonos, de ma már az egész világon fogyasztják.
Az édesburgonya jellemzően barna héjú és narancssárga húsú, de létezik lila, sárga és piros színű változata is. Gazdag rostokban, szénhidrátokban, valamint B6-, C- és A-vitamintban. Az édesburgonya, beleértve a piros és lila fajtákat is, gazdag antioxidánsokban.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio édesburgonya (Ipomoea batatas) liszt
Összetevők táblázata
Energia | 1547 kJ/369 kcal |
Zsír | 2,03 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,93 g |
Szénhidrát | 85,0 g |
- amelyben cukor | 21,0 g |
Rost | 9,0 g |
Fehérje (protein) | 3,0 g |
Só | 0,0 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!