A kardamom (Elettaria cardamomum) a világ egyik legrégebbi fűszere. A növény a gyömbért és a kurkumát is magában foglaló Zingiberaceae család tagja. A kardamomhüvely apró, fekete/barna magokat tartalmaz, amelyekből a Fűszerek királynőjének nevezett fűszert készítik.
Az aprított és szitált bio kardamom teljesen természetes, aromás gyógynövény fűszer, amely tartalmazza a hüvely héját és a magokat is. Úgy készül, hogy egész, szárított kardamomhüvelyeket apró darabokra törnek. A granulátum édes és sós ételekhez adható, hogy citrusos-édes ízt és virágos aromát biztosítson. Leforrázva az aprított és szitált kardamomból illatos tea készíthető, édes, csípős és virágos aromával és ízzel.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint (max. napi 3-4 g)
Curryhez, sült krumplihoz, levesekhez, szószokhoz, pácokhoz, vagy forró vízbe áztatva kardamomtea készítéséhez
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% kardamom (elettaria cardamomum) darabok, aprított, szitált
Összetevők táblázata
Energia | 958 kJ/229 kcal |
Zsír | 1,4 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,5 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 0,6 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 23 g |
- amelyben cukor | 5,1 g |
Rost | 48 g |
Fehérje (protein) | 8,0 g |
Só | 0 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Nyilatkozatok
A termékünk az (EU) 2018/848 rendelet szerinti uniós ökológiai szabványoknak és a Soil Association által GB-ORG-05 kóddal tanúsított brit ökológiai szabványoknak megfelelően tanúsított.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!