A paradicsomnak nagyon gazdag a tápanyagprofilja. A paradicsom alacsony kalória- és magas káliumtartalmú, valamint C-, K- és A-vitaminban gazdag.
A paradicsom emellett gazdag karotinoidokban – nevezetesen likopinban –, amely a likopin napi szükségletének körülbelül 80%-át biztosítja.
A likopin az a pigment, amely a paradicsom jellegzetes élénkvörös színét adja. Számos egészségügyi előnyért is felelős lehet.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Telített zsírtól mentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
1 adag naponta
ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio szárított paradicsom (solanum lycopersicum)
Összetevők táblázata
Energia | 1392 kJ/332 kcal |
Zsír | 4,4 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,0 g |
Szénhidrát | 63,7 g |
- amelyben cukor | 45,0 g |
Rost | 15,0 g |
Fehérje (protein) | 17,0 g |
Só | 2,09 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Nyilatkozatok
GMO: Az 1829/2003, az 1830/2003 és a 2018/848 rendelettel összhangban. A termék nem tartalmaz GMO-t és mesterséges nanoanyagokat, és az előállítása során nem is kerül kapcsolatba ilyen anyagokkal.
Ionizáló sugárzás: A terméket nem kezelik ionizáló sugárzással.
Szennyező anyagok az élelmiszerekben: A 2023/915 rendeletnek és más vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.
Bio: A 2018/848 és a 889/2008 rendeletnek megfelelően.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!