A szezámmag a sesamum indicum növény apró, olajban gazdag, hüvelyben termő magja.
A szezámmagnak számos potenciális egészségügyi előnye van, évezredek óta használják a népi gyógyászatban.
Rostból 3 evőkanál (30 gramm) szezámmag az ajánlott napi beviteli mennyiség 12%-át biztosítja, a rostok létfontosságúak az emésztőrendszer egészsége szempontjából.
A szezámmag jó fehérjeforrás, amely a test alapvető építőköve. A hántolatlan szezámmag különösen gazdag létfontosságú tápanyagokban, beleértve a kalciumot is. A szezámmag áztatása, pörkölése vagy csírázása javíthatja ezen ásványi anyagok felszívódását.
A szezámmag jó tiamin-, niacin- és B6-vitamin-forrás. A szezámmag vasat, rezet és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek a vérsejtek kialakulásához és működéséhez. A szezámmag kevés szénhidrátot, jóminőségű fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz.
A szezámmagban található növényi vegyületek és az E-vitamin antioxidánsként funkcionál. A szezámmag számos tápanyag forrása, beleértve a cinket, a szelént, a rezet, a vasat, a B6-vitamint és az E-vitamint, szelént, vasat, rezet, cinket és B6-vitamint.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Gluténmentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio szezámmag (sesamum indicum); Allergének: szezámmag
Összetevők táblázata
Energia | 2504 kJ/598 kcal |
Zsír | 50,7 g |
- amelyben telített zsírsav | 7,9 g |
Szénhidrát | 10,2 g |
- amelyben cukor | 0,2 g |
Rost | 12,0 g |
Fehérje (protein) | 20,0 g |
Só | 0,03 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!