A konjac egy gyökérzöldség, amely Ázsiában őshonos. Keményítőtartalmú gyökérgumójáról ismert. A gumó a glükomannán nevű, oldható élelmi rost gazdag forrása.
A konjac-ot hagyományos gyógyszerként és élelmiszerforrásként, a nyugati világban élelmiszer-adalékanyagként és étrend-kiegészítőként használják a koleszterinszint csökkentésére, a szénhidrát-anyagcsere javítására és a bélműködés elősegítésére.
A konjac magas rosttartalma számos egészségügyi előnyt nyújt.
Vízzel keverve a glükomannán kitágul, és súlyának akár 50-szeresét is képes felszívni. Ha a glükomannán kitágul, mielőtt elérné a gyomrot, az fulladást vagy elzáródást okozhat a torokban és a nyelőcsőben. Ennek megelőzése érdekében kapszulás változatban könnyen, praktikusan szedhető.
Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Vegán
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3 kapszula
1 adag naponta
1-1 kapszula a főétkezések előtt fél órával
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők
konjac (amorphophallus konjac) glükomannán gumópor; kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz; Allergének: kén-dioxidot és szulfitokat tartalmaz
Figyelmeztetések
- TárolásElzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó.
- AdagolásAz ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Fontos egészségügyi figyelmeztetések
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Ha Ön terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!