A szezámmag a sesamum indicum növény apró, olajban gazdag, hüvelyben termő magja.
A szezámmagnak számos potenciális egészségügyi előnye van, évezredek óta használják a népi gyógyászatban.
Rostból 3 evőkanál (30 gramm) szezámmag az ajánlott napi beviteli mennyiség 12%-át biztosítja, a rostok létfontosságúak az emésztőrendszer egészsége szempontjából.
A szezámmag jó fehérjeforrás, amely a test alapvető építőköve. A hántolatlan szezámmag különösen gazdag létfontosságú tápanyagokban, beleértve a kalciumot is. A szezámmag áztatása, pörkölése vagy csírázása javíthatja ezen ásványi anyagok felszívódását.
A szezámmag jó tiamin-, niacin- és B6-vitamin-forrás. A szezámmag vasat, rezet és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek a vérsejtek kialakulásához és működéséhez. A szezámmag kevés szénhidrátot, jóminőségű fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz.
A szezámmagban található növényi vegyületek és az E-vitamin antioxidánsként funkcionál. A szezámmag számos tápanyag forrása, beleértve a cinket, a szelént, a rezet, a vasat, a B6-vitamint és az E-vitamint, szelént, vasat, rezet, cinket és B6-vitamint.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Gluténmentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio szezámmag (sesamum indicum); Allergének: szezámmag
Összetevők táblázata
Energia | 2399 kJ/573 kcal | |
Zsír | 50 g | |
- amelyben telített zsírsav | 7 g | |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 22 g | |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 19 g | |
Szénhidrát | 23 g | |
- amelyben cukor | 0,3 g | |
Rost | 12 g | |
Fehérje (protein) | 18 g | |
Só | 11 mg | |
Kálium | 468 mg | |
Kalcium | | 97.00 |
Vas | | 81.00 |
B6-vitamin | | 40.00 |
Magnézium | 2,5 mg | |
1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!