A bulgur búza egy tápanyagban gazdag, teljes kiőrlésű gabona, amely számos élelmiszerrel jól párosítható.
A bulgur egy hihetetlenül sokoldalú, teljes kiőrlésű gabona, amelynek ősi gyökerei a közel-keleti, a mediterrán és a nyugat-ázsiai konyhákig nyúlnak vissza – és ennek jó oka van.
Hagyományosan a tápláló gabonamagból ételek széles skáláját készítik, beleértve a tabbouleh és kisir salátákat, a bulgur pilavi-t (pilaf), a kibbeh húspogácsákat, a fermentált joghurtos kishk-t és a kheer pudingot.
A bulgur enyhe íze nemcsak sokféle felhasználásra teszi alkalmassá, hanem könnyen elkészíthető, és számos táplálkozási előnnyel rendelkezik.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint
Elkészítés: www.biomenu.hu/bulgur
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio durumbúza (triticum durum); Allergének: glutén; nyomokban földimogyorót, szezámmagot, szóját és dióféléket tartalmazhat
Összetevők táblázata
Energia | 1543 kJ/369 kcal |
Zsír | 1,3 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 70,3 g |
- amelyben cukor | 0,4 g |
Rost | 8,7 g |
Fehérje (protein) | 12,3 g |
Só | 1,25 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!