A lucerna kiváló vitamin-, ásványianyag- és fehérjetartalmú, sok bioaktív növényi vegyületben is gazdag. Antioxidánsokat, valamint olyan tápanyagokat tartalmaz, mint a K-vitamin, réz, folsav és magnézium. A lucerna emellett rendkívül alacsony kalóriatartalmú.
A-, C-, E- és K4-vitaminok és ásványi anyagok, kalcium, kálium, foszfor és vas beviteli forrásként kiváló étrendkiegészítő lehet.
Tartalmaz: Szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, L-borostyánkősav, amely fékezi szervezetünk öregedését. Gazdag vitaminokban is: B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin. Klorofillban gazdag.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz; Telített zsírban szegény; Fehérjében gazdag
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
Ételekbe, italokba keverve fogyasztható, vagy 25%-os alkohollal gyógynövénykivonat is készíthető belőle
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio lucerna (medicago sativa - alfalfa) por
Összetevők táblázata
Energia | 1161 kJ/277 kcal |
Zsír | 3,5 g |
- amelyben telített zsírsav | 1,0 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 1,1 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,47 g |
- amelyben transzzsír | < 0,1 g |
Szénhidrát | 16 g |
- amelyben cukor | 2,9 g |
Rost | 48,46 g |
Fehérje (protein) | 21,9 g |
Só | 75 mg |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Fontos egészségügyi figyelmeztetések
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!