Az édes és tápláló fehér faeper tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A fehér faeper tartalmaz egy másik egyedi tápanyagot is - a rezveratrolt. A bogyókat hagyományosan az eperfa rázásával, majd a talajra eső bogyók összegyűjtésével takarítják be. Az eperbogyók joghurtokhoz, gabonafélékhez, turmixokhoz és sültekhez is használhatók. A bogyós gyümölcsök finom íze és szerkezete tökéletes választás a snackekhez is.
Az eperfa Európa legnagyobb részén - Magyarországon is - honos. A fehéreper fa Kínából, a feketeeper fa feltehetően Közép-Ázsiából származik, termésük a faeper. Májusban virágzik, a porzós barkák halványzöld színűek, az érett gyümölcs színe fehér, de van sötétbordó, majdnem fekete változata is. Az eperfafélék termése gazdag polifenol forrás, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Telített zsírban szegény; Élelmirost-forrás; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 10-15 g
1 adag naponta, nyersen vagy ételhez keverve
Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve
Összetevők
100% bio faeper (morus alba)
Összetevők táblázata
Energia | 1487 kJ/355 kcal |
Zsír | 3,1 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,7 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 0,3 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 1,9 g |
Szénhidrát | 74,2 g |
- amelyben cukor | 68,9 g |
Rost | 5,8 g |
Fehérje (protein) | 3,8 g |
Só | 0,1 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Nyilatkozatok
ALLERGÉNEK
Igazoljuk, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek allergiát vagy intoleranciát okozhatnak összetevőként vagy kereszt-szennyeződés útján a 1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergének alapján. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a kijelentés a termék gyártójának tájékoztatásán alapul.
HITELESÍTÉS
A termék 100%-ban természetes és nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint cukrok, savak, színezékek, tartósítószerek stb.
GMO MENTES
A termék genetikai módosítástól mentes. Folyamatszabályozás van érvényben annak biztosítására, hogy a géntechnológiailag módosított anyagokkal való véletlen szennyeződés ne történjen. A termék nem szerepel a géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK és 1830/2003/EK rendeletekben.
ROVARIRTÓK
A termék megfelel a 834/2007/EK tanácsi rendeletben (és az azt követő módosításokban) meghatározott követelményeknek. Szintén megfelel a Soil Association szigorú ökológiai gazdálkodási szabványainak. A gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag nem érintkezik peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket nem tárolnak a helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási területeken.
SUGÁRZÁS
A termék nem besugárzott és megfelel az EU 1999/3/EC rendeletének.
BSE NYILATKOZAT
A termék kizárólag növényi eredetű és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Nem állati eredetű és nem került kapcsolatba állati eredetű összetevőkkel.
OLDÓSZEREK
A gyártási folyamat során oldószerhasználat nem történt.
NEMKÍVÁNATOS ANYAGOK SZINTJE
A termék szigorúan ellenőrzött gyártási folyamata biztosítja, hogy a nemkívánatos anyagok (nehézfémek, PAH, mikotoxinok stb.) szintje az uniós jogszabályok által meghatározott határérték alatt maradjon (2073/2005/EK, 1881/2006/EK rendelet és módosításai), beleértve az EFSA által az élelmiszer-szennyező anyagokra vonatkozó ajánlásokat.
ÁLLATKÍSÉRLETI NYILATKOZAT
A termékkel kapcsolatban semmilyen állatkísérlet nem történt.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!