A nyílgyökér (maranta arundinacea) egy Indonéziában őshonos trópusi gumó.
Általában porrá dolgozzák fel, amelyet nyílgyökér lisztnek neveznek. A port a növény rizómájából nyerik, egy olyan földalatti szárból, amelynek több gyökere tárolja a keményítőt és az energiát.
Ezt a zöldséget főként a konyhában használják, mivel az édes és a sós ételekben egyaránt jól működik, bár gyógyhatásokkal is rendelkezik.
A magas fehérje- és tápanyagtartalom mellett a nyílgyökér nagyon könnyen emészthető, így ideális gyermekeknek és idősebbeknek is, akiknek kímélőbb ételekre lehet szükségük.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Gluténmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
Sütőlisztként és sűrítőanyagként is használható
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők
100% bio nyílgyökér (maranta arundinacea) liszt. Nyomokban gabonaféleségeket, földimogyorót, dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Összetevők táblázata
Energia | 1477 kJ/353 kcal |
Zsír | 0,1 g |
- amelyben telített zsírsav | 0 g |
Szénhidrát | 84,8 g |
- amelyben cukor | 0 g |
Rost | 26,8 g |
Fehérje (protein) | 0,3 |
Só | 0 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!