A konjac egy gyökérzöldség, amely Ázsiában őshonos. Keményítőtartalmú gyökérgumójáról ismert. A gumó a glükomannán nevű, oldható élelmi rost gazdag forrása.
A konjac-ot hagyományos gyógyszerként és élelmiszerforrásként, a nyugati világban élelmiszer-adalékanyagként és étrend-kiegészítőként használják a koleszterinszint csökkentésére, a szénhidrát-anyagcsere javítására és a bélműködés elősegítésére.
A konjac magas rosttartalma számos egészségügyi előnyt nyújt.
Vízzel keverve a glükomannán kitágul, és súlyának akár 50-szeresét is képes felszívni. Ha a glükomannán kitágul, mielőtt elérné a gyomrot, az fulladást vagy elzáródást okozhat a torokban és a nyelőcsőben. Ennek megelőzése érdekében minimum 2 pohár vízzel vagy más folyadékkal kell leöblíteni.
Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Vegán; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3 g
1 adag naponta
3×1 g naponta, étkezés előtt fél órával, 200 ml folyadékban elkeverve, azonnal meginni, utána egy pohár folyadékkal leöblíteni
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők
100% konjac (amorphophallus konjac) glükomannán gumópor; Allergének: kén-dioxidot és szulfitokat tartalmaz
Összetevők táblázata
Energia | 791 kJ/189 kcal |
Zsír | 0,22 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,0 g |
Szénhidrát | 0,2 g |
- amelyben cukor | 0,0 g |
Rost | 91,2 g |
Fehérje (protein) | 0 g |
Só | < 0,1 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- TárolásElzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó.
- AdagolásAz ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Fontos egészségügyi figyelmeztetések
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!