Az agaragar vörös tengerimoszatból (Rhodophyceae), elsősorban Gelidiumból és Gracilariából kivont poliszacharid. A zselatin természetes, vegán és vegetáriánus helyettesítője. Íztelen és szagtalan, különféle desszertek, édességek és egyéb ételek készítésére használható. Az agaragar zselésítőszer, ami azt jelenti, hogy folyadékok sűrítésére és megszilárdítására használható. Hőstabil, azaz hideg és meleg ételekhez egyaránt használható. Vízben oldódik, de alkoholban nem.
Az agaragarpor használatához egyszerűen adja hozzá meleg folyadékhoz és forralja fel. A folyadék ezután körülbelül 45 Celsius fokon megszilárdul. Az agaragarpor szükséges mennyisége a végtermék kívánt vastagságától vagy szilárdságától függ. Lágy kötésű gélhez használjon körülbelül 0,5-1 teáskanál agaragarport egy csésze folyadékhoz. Szilárdabb állag eléréséhez használjon 1,5-2 teáskanálnyit egy csésze folyadékhoz.
Az agaragar egy sokoldalú összetevő, amely különféle ételekhez használható. Az ázsiai konyha kedvelt összetevője, mint például az Anmitsu nevű japán desszert, amely kis agarzselé kockákból áll, gyakran friss gyümölccsel tálalva.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = ízlés szerint
ízlés szerint
Hozzávalóként használható levesek sűrítőjeként vagy cukorkák és fagylaltok zselésítőanyagaként.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% agaragar
Összetevők táblázata
Energia | 728 kJ/174 kcal | | | |
Zsír | 0,1 g | | | |
- amelyben telített zsírsav | 0,1 g | | | |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 0,1 g | | | |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,1 g | | | |
Szénhidrát | 0 g | | | |
- amelyben cukor | 0 g | | | |
Rost | 90 g | | | |
Fehérje (protein) | 0,7 g | | | |
Só | 0,33 g | | | |
Jód | 807 μg | 538.00 | 24 μg | 16.00 |
1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Nyilatkozatok
A termékünk az (EU) 2018/848 rendelet szerinti uniós ökológiai szabványoknak és a Soil Association által GB-ORG-05 kóddal tanúsított brit ökológiai szabványoknak megfelelően tanúsított.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!