A gabonafélék tápláló anyagokban leggazdagabb része a fiatal, zöld hajtásokban van. A 30 cm-nél alacsonyabb friss, zsenge növényt az aratást követően kíméletesen szárítják és porrá őrlik.
Az őrlemény bővelkedik az egészségünk számára létfontosságú mikrotápanyagokban, amelyek fő összetevői a magas magnéziumtartalmú klorofill, a karotinok, bioflavonoidok és az aktív enzimek, illetve gazdag fehérjékben is. A 22 aminosavból 18-at tartalmaz, beleértve a 8 esszenciális aminosavat, amit a szervezetünk nem képes saját maga számára előállítani.
Az árpafű por kitűnő forrás a vegetáriánusok étrendjéből gyakran hiányzó fehérjék pótlására, amelyeket magas koncentrációban és a szervezetünk számára ideális arányban tartalmazhat. Biztosíthatja a kiegyensúlyozott tápanyag-összetételt, illetve azokat a sejtfunkciókhoz szükséges tápanyagokat, amelyek elősegíthetik a növekedést és a fejlődést.
Gyulladáscsökkentő hatású, védelmet nyújthat a méreganyagokkal és a szabadgyökökkel szemben, fokozhatja az immunrendszer működését és rendben tarthatja az anyagcserét.
Vitamintartalma jelentős, 30-szor több B1-vitamint és 11-szer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, de B2-, B6-, B9-, B12- és C-vitaminforrásként is jelentős.
Rendszeres fogyasztása kényelmessé és hatékonnyá teheti a diétát és biztosíthatja számunkra az egészségünk fenntartásához szükséges növényi eredetű tápanyagokat.
Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3-6 g
Adjon egy púpozott teáskanál port vízhez vagy gyümölcsléhez, egyszer vagy kétszer naponta (kora délelőtt és/vagy kora délután). Az első héten csökkentett adagot vegyen be, hogy minimalizálja a méregtelenítési tüneteket.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
Árpafű por. Nyomokban zellert, mustármagot, vadrepcét és glutént tartalmazhat.
Összetevők táblázata
Energia | 1305 kJ/312 kcal |
Zsír | 1,1 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 48,5 g |
- amelyben cukor | 10,6 g |
Rost | 24,0 g |
Fehérje (protein) | 14,6 g |
Só | 0,5 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!